Değerli Meslektaşlarımız,

Baş Boyun Kanserleri Derneği çatısı altında “Baş Boyun Cerrahi Akademisi”oluşturulmuştur. Akademi nin amacı baş ve boyun cerrahisi ile ilgilenen KBB hekimlerinin sürekli eğitimine katkı vermek, mesleki iş birliğini artırmak ve mesleki haklarının savunulmasını sağlamaktır. Aşağıda kuruluş yönergesini paylaştığımız Baş Boyun Cerrahi Akademisi’nde baş boyun cerrahisine emek veren değerli 7 arkadaşımız; Dr. İsmet Aslan, Dr. Bora Başaran, Dr. Güleser Saylam, Dr. Evren Erkul, Dr. Ozan Özgürsoy, Dr. Nilda Süslü, Dr. Bengü Çobanoğlu görev almayı kabul etmişlerdir. Kendilerine bu görevlerinde başarılar dileriz.

Baş Boyun Kanserleri Derneği,

Baş Boyun Kanserleri Derneği
Yönergesi

Baş Boyun Cerrahi Akademisi

1. Baş Boyun Cerrahi Akademisi, Dernek Tüzüğü madde 3 e dayanarak 23 Şubat 2024 tarihli Dernek Yönetim Kurulu kararıyla kurulmuştur ve bu yönerge bu tarih itibarı ile kabul edilmiştir.
  2. Amacı, Baş Boyun Cerrahisi alanında faaliyet gösteren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Hekimlerin sürekli eğitimine katkıda bulunmak, mesleki ve akademik iş birliğini artırmak ve mesleki haklarının savunulmasını sağlamaktır.
  3. Hedefi, ülkemizde Baş Boyun Cerrahisi alanının yaygınlaştırılması, akademik ve tıbbi performans seviyesinin yükseltilmesi ve multidisipliner anlayışla çalışan nitelikli Baş Boyun Cerrahlarının sayısının artırılmasıdır.
  4. Amaç ve Hedef doğrultusunda; seminer, kurs ve çalıştaylar şeklinde, yüz yüze, çevrim içi ve sosyal medya üzerinden, eğitim faaliyetleri düzenler.
  5. Amaç ve Hedef doğrultusunda; mesleki ve akademik hakların korunması ve geliştirilmesi konusunda Derneği temsil edici faaliyetleri yürütür.
  6. Türk Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi organı olan KBB Okulları-Baş Boyun Cerrahisi Okulu ile Dernek ilişkilerini yürütür, birlikte eğitim faaliyetleri düzenler.
  7. Akademi çalışma grubu; Dernek üyesi 7 Kulak Burun Boğaz uzmanından oluşur ve üyeler Dernek Yönetim Kurulu tarafından 2 yıllığına seçilir. Çalışma grubu üyeleri kendi aralarından bir Başkan ve Başkan Yardımcısı seçerler. Akademi Başkan ve Yardımcısı Dernek Yönetim Kurulu toplantılarına katılır ve Baş Boyun cerrahisi alanını temsil eder.

İlk dönem için İsmet Aslan, Bora Başaran, Güleser Saylam, Evren Erkul, Ozan Özgürsoy, Nilda Süslü, Bengü Çobanoğlu seçilmiştir.
  8. Akademi çalışma grubu Dernek Tüzüğü ve İlgili Yönerge doğrultusunda ve sınırları içinde faaliyetlerini sürdürür ve Dernek Yönetim Kuruluna bağlı ve sorumlu olarak çalışır. Faaliyetleri ile ilgili Dernek Yönetim Kurulunu sözlü veya yazılı olarak bilgilendirir ve Yönetim Kurulunun onaylamadığı faaliyetleri yürütemez.
  9. Dernek Yönetim Kurulu Akademi Çalışma Grubunun ekonomik ve finansal işlemlerini yürütür; Grubun faaliyetleri için yaptığı harcamaları karşılar ve elde edilen gelirleri ise Dernek ve/veya İktisadi Teşekkül hesabına aktarır.
  10. Baş Boyun Kanserleri Dünya ve Avrupa farkındalık günleri ve haftalarında; halkımızı aydınlatıcı ve bilgilendirici faaliyetler yürütür. Bu faaliyetler medya, sosyal medya veya yüz yüze toplantılar üzerinden gerçekleştirilir.
  11. Her yıl yapılan Ulusal/Uluslararası kongremizde başta KBB hekimlerine yönelik olmak üzere kurslar düzenler, ayrıca Medikal Onkolog ve Radyasyon Onkologlarına yönelik kurslar düzenler.